Creativiteit, tuinwensen, praktische aandachtspunten en vakkundige kennis...
de ingrediënten voor een goed en passend tuinontwerp!

Een goed tuinontwerp is de basis voor de aanleg van een (gedeeltelijk) nieuwe tuin.
Om tot een goed tuinontwerp te komen, vindt een uitgebreid inventarisatiegesprek plaats. Hierin worden uw persoonlijke tuinwensen en - mogelijkheden in kaart gebracht. Kiest u voor een strakke, moderne tuin, natuurlijke tuin met veel beplanting en waterpartijen, een tuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen, een onderhoudsvrije tuin of landelijke tuin. Het is allemaal mogelijk!

Green Seasons maakt een aantal ontwerpen waarna uiteindelijk een definitief tuinontwerp wordt gemaakt. Als het ontwerp voldoet aan alle wensen en praktische haalbaarheid, kan de tuinaanleg beginnen!

Beplantingsplan

Een beplantingsplan kan een onderdeel zijn van het ontwerp maar ook apart geleverd worden. Hierin staat welke beplanting er in uw tuin komt en op welke plek. Met het beeldmateriaal weet u welke planten er uiteindelijk in uw tuin komen te staan.

Bij het opstellen van het beplantingsplan zijn opnieuw uw wensen en persoonlijke inbreng van groot belang. Deze wensen worden gecombineerd met onze kennis over beplanting, want hierin spelen vele factoren een rol. Bijvoorbeeld de grondsoort van de tuin, zon of schaduw, onderhoudsintensiviteit, bloeiperiode van de plant, et cetera.